Arrangementen - Cuba Libre

 

 

 

Zijn jullie klaar voor een Cubaans avontuur vol spanning en zenuwslopende opdrachten?
Krijgen jullie het voor elkaar om de smokkelwaar over de grens te schieten?

Het spel neemt je mee naar de roerige jaren na de revolutie van 1959. De bevolking van Cuba weet dat het socialisme eigenlijk een dictatuur is en hun vrijheden worden steeds meer beperkt. Om samenzweringen en het plannen van een contrarevolutie te voorkomen mogen de mensen zelfs niet meer van de ene provincie naar de andere provincie reizen. Daarnaast hebben de Amerikanen gezorgd voor een zeeblokkade, omdat Rusland in 1962 kernraketten op Cuba wilde plaatsen. Hierdoor is een enorme schaarste aan alles ontstaan.

 

En ja, wat gebeurd er als er schaarste is? Smokkelaars proberen hun slag te slaan!

Onder het toeziend oog van de Cubaanse leider zorgen het Cubaanse leger en de politie ervoor dat er geen smokkelwaar over de grens wordt meegenomen. Allerlei groeperingen blijven dit al jaren toch maar proberen.. Vaak met weinig succes, maar toch lukt het een enkele keer om de grens over te steken.

 

Ook dit jaar is het raak op het Havanese strand in Rockanje.

Er is voldoende smokkelwaar te vinden, maar helaas is het niet zo makkelijk om dit in handen te krijgen. Door het maken van opdrachten, samen te werken en goed met elkaar te overleggen, ontdekken jullie al snel dat het toch mogelijk is!

Ga de uitdaging aan en speel… CUBA LIBRE!